Over ons

Het team van NextPoint Consulting bestaat uit vijf consultants met ieder een jarenlange ervaring met het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Onze consultants hebben veel kennis van Exact Software en aanverwante oplossingen en weten deze vaak op een waardevolle manier in te zetten bij onze relaties. Dit resulteert in langdurige samenwerkingen waar we trots op zijn!

Onze relaties bevinden zich zowel in Nederland als daarbuiten. Onze kennis en kunde zetten we met veel plezier ook in voor jouw organisatie. Maak hieronder kennis met ons team.

Ray Nanden

Ray Nanden

Gebiologeerd door wat mensen drijft om te doen wat ze doen en hoe de mens te motiveren is tot aanpassingen kwam ik tijdens mijn studie Arbeids- en Organisatiepsychologie in aanraking met een andere passie tijdens een bijbaan in 1999: computers en software. Begonnen met het opzetten van een HR-systeem in Exact Synergy en het automatiseren van de inkoop en verkoopboekingen stroom op de financiële afdeling met behulp van Exact Globe & ImageCapture van ScanSys. Al snel begon het te prikkelen om te zien wat er nog beter, sneller & intuïtiever zou kunnen.

Nu meer dan 2 decennia later is deze drive er nog steeds om klanten te voorzien van creatieve oplossingen die de bedrijfsprocessen naar een hoger niveau kunnen tillen, maar ook de klanten kunnen ontzorgen van repeterende handelingen. Het fijne van het werk als consultant vind ik de variatie, maar vooral ook het persoonlijke contact met de mensen.

Je kunt bij mij terecht voor vragen over o.a. Synergy, Globe, Eddon bouwstenen, ImageCapture, SQL en Reporting. Maar ook voor bedrijfsprocessen zoals claimhandling, financiën en HRM ben je bij mij aan het juiste adres!

Jan van Dalum

Jan van Dalum

Na mijn opleiding bedrijfseconomie aan de hogeschool Utrecht ben ik na een kleine omzwerving gaan werken als Business Consultant. Ik heb deze functie een aantal jaren vervuld bij verschillende consultancy bedrijven (voornamelijk Exact Software Dealers). Vervolgens heb ik een aantal jaren gewerkt voor een internationale groothandel waarvan twee jaar in het buitenland. Sinds 2012 werk ik weer als business consultant voor verschillende bedrijven waarbij we vaak een langdurige samenwerking hebben (bij sommige al vanaf 2012). Inmiddels heb ik als business consultant ruime ervaring opgedaan met implementaties en optimalisatie van bedrijfsprocessen bij diverse financiële, logistieke en productie bedrijven. Veelal hebben deze bedrijven vestigingen in het buitenland of zijn zij in het buitenland gevestigd. Naast de ervaring heb ik nog diverse opleidingen gevolgd op het gebied van management van bedrijfsprocessen, ERP software, BI tools en BPA software.

Ik ondersteun onze klanten met het implementeren van ERP systemen en het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen met behulp van standaard software van Exact (Exact Globe en Exact Synergy Enterprise), Business Process Automation software zoals Orbis BPA Platform en SQL Server Integration Services. Met de Business Intelligence tools zoals SQL Server Reporting Services, Crystal Reports en Sumatra zorgt ik dat informatie uit bijvoorbeeld Exact Globe en Exact Synergy worden omgezet naar nuttige bedrijfsinformatie.

Gianni Nicolaas - Nextpoint Consulting

Gianni Nicolaas

Degelijke software bouwen en implementeren. Daar houd ik van! Het liefst met het lowcode-platform van OutSystems om organisaties op een snelle manier te helpen met hun digitaliserings- en automatiseringsvraagstukken.

Bij het bouwen en implementeren van applicaties wil ik zo veel mogelijk aan het roer zijn. Een goede software-architectuur opzetten, is het begin van een effectieve software delivery strategie. Daarbij behoort ook nog een goed ingerichte projectorganisatie. Door mijn ervaring in het implementeren van verschillende software oplossingen, heb ik veel inzicht gekregen in die twee zaken en hoe organisaties daar het meeste baat bij hebben. Het opleveren van nieuwe software zoals portals, mobiele applicaties en integraties tussen verschillende systemen wordt erg gemakkelijk.

Wat mij ook na al die jaren nog steeds ontzettend veel energie geeft is om te duiken in de code. Low-code dan wel. Het uittekenen van bedrijfsspecifieke processen om die daarna te coderen in eigengemaakte applicaties. In deze gevallen gaat het vaak om processen die niet zo gemakkelijk meer passen in standard software. Het gaat hierbij meestal om klanten die in de verzekeringsbranche zitten, maar ook daarbuiten.

Ferry Verboort

Ferry Verboort

Inmiddels is het al ruim 23 jaar geleden dat ik met Exact in aanraking kwam. Van de support afdeling bij Exact schoof ik snel door naar andere functies binnen dat bedrijf. Na Exact heb ik 13 jaar voor een Exact Partner gewerkt. Hier heb ik als implementatie consultant en lead-consultant meegewerkt aan tientallen projecten waarin Exact Globe en Exact Synergy werden geïmplementeerd. In die tijd heb ik me gespecialiseerd in Exact Synergy, de bouwstenen van Eddon Software en SSRS en PowerBi.

De overstap naar NextPoint Consulting is een goede keuze geweest. Mijn doel is om degelijke oplossingen te maken die meerwaarde creëren voor mijn opdrachtgever en die goed te hanteren zijn voor de gebruikers. Daarnaast moeten ze eenvoudig te onderhouden zijn. Dit doel kan ik bij NextPoint realiseren. Bij NextPoint heb ik de vrijheid en gelegenheid om in kleinere projecten te werken. Ik sta dichter op de stakeholders en gebruikers van de software oplossingen die we maken. De aanpak is persoonlijker. En dat past bij mij.

Vincent den Doelder

Vincent den Doelder

Mijn grootste passies zijn het begrijpelijk maken van complexe processen, het eenvoudig oplossen van ingewikkelde uitdagingen en het overbrengen van kennis. Na het afronden van mijn HBO studie ben ik in de automatisering terechtgekomen. Inmiddels heb ik als business consultant vele jaren ervaring met het implementeren van diverse software oplossingen voor allerlei organisaties, zowel in Nederland als daarbuiten. Daarnaast ben ik ook inzetbaar voor b.v. een pakketselectie, voor het analyseren en beschrijven van bedrijfsprocessen, of voor het beantwoorden van complexe (support) vraagstukken.

De relaties voor wie ik werkzaam ben bevinden zich in uiteenlopende branches (groothandel, retail, productie, dienstverlening, etc.) in zowel het MKB als het grootbedrijf. Benader mij gerust wanneer je expertise zoekt m.b.t. Exact Globe, MS SQL Server, Exact Online of MS PowerBI. Of gewoon voor een goed gesprek over de IT uitdagingen in jouw organisatie.