Finance & Administration2023-04-25T11:11:56+00:00

Finance and Administration

De financiële administratie

De financiële administratie is voor ieder bedrijf de basis en het kloppend hart van alle bedrijfsprocessen. Of dit nu een lokale MKB onderneming is of een internationaal handelsbedrijf met verschillende wetgevingen en softwarekoppelingen, de financiële administratie is het centrale middelpunt. Alle transacties zullen uiteindelijk hier samenkomen en de cijfers van de organisatie gaan vormen, op basis waarvan weer verdere strategie bepaald moet worden. Alles draait om het vertrouwen dat alle aansluitingen kloppen en cijfers real-time inzichtelijk zijn.

Financiële administratie - Finance & administration

Voordelen van een optimaal ingerichte financiële administratie

Een optimaal ingerichte financiële administratie in een passende applicatie biedt een aantal voordelen:

  • Real-time inzicht in alle cijfers, zoals diverse standaard rapportages, eventueel in combinatie met rapporten op maat

  • Real-time of batchgewijs verwerken van transacties uit andere modules of externe pakketten

  • Veel tijdwinst met geautomatiseerde import van inkoopfacturen m.b.v. scansoftware
  • Snel verwerken van betaal- en incassobatches

  • Elektronische btw- en icp-aangiftes
  • Naar wens flexibel te koppelen aan externe pakketten

Voorbeelden uit de praktijk

Voor starters en MKB zijn verschillende ERP software-aanbieders in de markt. Exact Online biedt bijvoorbeeld een perfect en compleet online platform voor de financiële administratie (uit te breiden met meer dan 220 apps zoals modules voor handel en productie). We noemen hier bijvoorbeeld het geautomatiseerd inlezen en afletteren van bankafschriften, het verwerken van betaalbatches en periodieke btw- en icp-aangiftes en diverse overzichtelijke dashboards en rapporten om op ieder gewenst moment de laatste stand van zaken inzichtelijk te hebben. Koppel de administratie aan de accountant voor een optimale en real-time samenwerking. NextPoint Consulting kan een passend advies geven en assisteren met de implementatie, en waar mogelijk bestaande gegevens converteren/importeren naar Exact Online.

Afhankelijk van de grootte en de branche kan een bedrijf op zoek gaan naar heel specifieke oplossingen en voldoen de meer afgekaderde basis ERP pakketten niet meer. Men gaat op zoek naar een flexibel ERP pakket, met een bewezen solide financiële basis. Onze ervaring is dat Exact Globe al tientallen jaren heeft bewezen voor een breed scala aan ondernemingen een goede basis te zijn voor het vastleggen, verwerken en raadplegen van alle relevante financiële transacties. Transacties die aangeleverd kunnen worden vanuit de eigen Exact ERP modules en add-ons, maar ook vanuit externe, meer branchegerichte pakketten. De financiële administratie van Exact Globe omvat een uitgebreid spectrum aan functionaliteiten om aan alle huidige eisen te kunnen voldoen. Denk hierbij aan debiteurenbeheer, incasso- en betalingsverkeer, kosten- en omzetanalyse, werken met vreemde valuta en herwaarderingen, geautomatiseerde btw- en icp-aangiftes en het aanmaken van audits. Veel tijd is te winnen met het digitaliseren van inkoopfacturen. Met behulp van scansoftware als Scan Sys ImageCapture kunnen inkoopfacturen automatisch uit je mailbox als inkoopboekingen in Exact Globe geïmporteerd worden (al dan niet gelinkt aan de bijbehorende bestellingen/ontvangsten) en bij de juiste fiatteur ter beoordeling in de werkstroom geplaatst worden. Vraag onze specialisten naar alle mogelijkheden voor jouw organisatie.

Gerelateerde blogs

Ga naar de bovenkant