Eddon Bouwstenen2023-05-02T09:37:43+00:00

Eddon Bouwstenen

Haal meer uit Exact software met de bouwstenen van Eddon

Exact Software biedt met Exact Globe en Exact Synergy een stabiele basis met uitgebreide mogelijkheden. Met de bouwstenen van Eddon Software wordt de meerwaarde gecreëerd. Of het nu gaat om het integreren van een MRS-rapport of het toevoegen van bijlages aan een uitgaande e-mail. Eddon Software heeft er een oplossing voor. Alle bouwstenen zijn volledig geïntegreerd met de software en maken gebruik van de SDK (software development kit) van Exact Software.

De belangrijkste bouwstenen uit het assortiment van Eddon Software zijn ‘Solution Builder’ en ‘Trigger and Validation Manager’. Dit zijn beide Add-ons op Exact Synergy.

Eddon Bouwstenen

De voordelen van bouwstenen van Eddon

  • De bouwstenen zijn volledig geïntegreerd in de programmatuur van Exact.

  • Steeds worden nieuwe bouwstenen ontwikkeld en bestaande bouwstenen worden voorzien van nieuwe en verbeterde functionaliteit.

  • Bestaande bouwstenen wordt actief onderhouden.

  • De bouwstenen worden gebouwd volgens de SDK standaard van Exact.

Eddon ‘Solution Builder’

Standaard biedt Synergy een aantal standaard entiteiten. Deze standaard entiteiten zijn ook beperkt aan te passen. Er zijn weinig vrije velden beschikbaar en er zijn slechts beperkte validatie mogelijk.  Met Solution Builder wordt het mogelijk extra entiteiten aan te maken met onbeperkt aantal velden. Het mogelijk allerlei validaties uit te voeren bij het invoeren van gegevens. Op deze entiteiten kunnen actieknoppen gecreëerd worden en in tabbladen kunnen gekoppelde gegevens als documenten en werkstromen getoond worden. Hierdoor wordt een entiteit een cockpit van waar snel acties uitgezet kunnen worden of informatie inzichtelijk gemaakt kan worden.

Nextpoint implementeert Solution Builder voor onder andere:

  • Dossiers
  • Facturatieafspraken (en SLA’s)
  • Contracten
  • Offertes
  • Uitgebreide Projectkaarten

Eddon ‘Trigger and Validation Manager (TVM)’

Met add-on TVM wordt de kracht Exact Synergy Enterprise geoptimaliseerd. TVM bied een breed aantal mogelijkheden die normaal alleen met maatwerksoftware te realiseren zijn. Dit gaat van een eenvoudige datavalidatie bij het invoeren van een werkstroomverzoek tot bijvoorbeeld het genereren en versturen van informatie per webservice aan een relatie. TVM kan er voor zorgen dat geen overbodige handelingen uitgevoerd hoeven te worden.

Voorbeeld 1:
Je wilt dat offertes tijdig opgevolgd worden de salesafdeling. TVM kan ingezet worden om een eenvoudig werkstroomverzoek voor de salesmedewerker te genereren enkele dagen na het aanmaken van de offerte. De medewerker wordt daarmee actief geattendeerd op het nabellen van de relatie.

Voorbeeld 2:
Je wilt jaarlijks, in januari, de prijzen van artikelen indexeren. Om te voorkomen dat medewerkers in korte tijd deze cruciale data moeten invoeren, kan TVM ingezet worden. Tegen het einde van het jaar, wanneer de nieuwe prijzen bekend zijn, worden ze verwerkt in een Excelsheet. TVM zal deze sheet op het gewenste moment importeren in Synergy en de prijs van de artikelen aanpassing.

Voorbeeld 3:
Je wilt niet dat het proces rondom het fiatteren van inkoopfacturen te lang duurt. TVM kan periodiek (of direct) een controle uitvoeren wie nog facturen moet goed. Deze medewerkers worden via een mail geattendeerd op openstaande inkoopfacturen.

NextPoint Consulting = Eddon specialist

Nextpoint Consulting is een partner van Eddon Software en heeft een ruime ervaring met de implementatie van haar producten. Wij ervaren dat door een goede inzet van deze bouwstenen het vaak overbodig wordt om maatwerk te laten ontwikkelen. Een goede implementatie zorgt ook voor een goed te onderhouden software omgeving.

Wil je meer informatie over de toepasbaarheid van de bouwstenen van Eddon neem dat contact op via het contactformulier.

Gerelateerde blogs

Ga naar de bovenkant