Logistiek & WMS2023-05-02T09:26:53+00:00

Logistiek & WMS

Logistiek & WMS

Voor logistiek organisaties is het steeds belangrijker om goederen stromen zowel intern als extern zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Een volledige integratie van je orderproces, retourproces , magazijnprocessen met je een inkoop- en voorraadadministratie is erg belangrijk. Met WMS kun je alle inslag, opslag en uitslag processen in je magazijn of andere distributiecentra optimaliseren. Door daarnaast gebruik te maken van barcode scanners of koppeling met extern apparaten zoals rollerbanen orderpick systemen of verpakmachines voorkom je fouten en verloopt het proces nog efficiënter.

Inslag – Bij de verwerking van de ontvangsten kan een WMS systeem aangeven wat de beste plek is om de goederen op te slaan. Dit kan een plek zijn welke snel bereikbaar is voor de meest verkochte goederen zodat de uitslag efficiënter verloopt. Indien vanwege bepaalde product eigenschap een product niet bij andere producten mag worden opgeslagen zal het WMS hier rekening mee houden. Het WMS stuurt je naar de juiste plek in het magazijn!

Opslag – Eenmaal opgeslagen zal een WMS je voorraad beheren, waar zijn de goederen opgeslagen wanneer moeten goederen verplaatst worden en waar mag bepaald voorraad naartoe. Zo kan de THT datum goederen verplaatsingen aansturen of kan voorraad geblokkeerd worden voor uitslag zodat er eerst een kwaliteitscontrole plaats moet vinden.

Uitslag – Bij het leveren van verkooporders, externe verplaatsing en consignatie levering kan het WMS aangeven waar de goederen gepikt moeten worden en hoe dit zo efficiënt mogelijk gedaan kan worden. Door de transporteurs op basis van variabele als soort vervoer, kosten of snelste levering geautomatiseerd te selecteren kunnen de vervoerders labels direct vanuit het WMS worden geprint.

Logistiek & manufacturing

Wat zijn de voordelen van een goed georganiseerde logistiek en WMS?

  • Een volledige integratie van het orderproces, retourproces , magazijnprocessen en de inkoop- en voorraadadministratie.
  • Door het gebruik van scanapparatuur wordt de kans op fouten aanzienlijk minder.
  • Optimalisatie van voorraadniveaus voor voorraad gestuurde artikel
  • Integratie met vervoerders voor het direct afdrukken van het juiste verzendlabel.

  • Minder afval van bederfelijke producten door artikel met de jongste THT datum als eerst te picken.

Voorbeelden

Voor verschillende handels – en productiebedrijven hebben we logistieke processen geoptimaliseerd.

  • Voor een groothandel in horloges en sieraden de inslag, opslag en uitslag geoptimaliseerd met behulp van WMS, barcode scanning en koppeling met rollerbaan en label applicator.
  • Voor een medische groothandel het consignatie proces geoptimaliseerd met behulp van de order en voorraad modules van Exact en de BPA software van Orbis.
  • Voor een producent van grondstoffen de interne verplaatsingen, productie uitgiften en ontvangsten middels scanning geoptimaliseerd.
  • Voor een groothandel in kappersproducten Intercompany Logistics opgezet tussen de buitenlandse verkoopmaatschappijen en het centrale magazijn.

Specialist logistiek en WMS

NextPoint Consulting heeft ruime ervaring met het optimaliseren van logistiek. Nieuwsgierig geworden hoe wij kunnen helpen, neem contact met ons op!

Gerelateerde blogs

Ga naar de bovenkant