Reporting2023-04-25T11:11:12+00:00

Reporting

Reporting voor elke organisatie

Elke organisatie heeft reporting nodig, in welke vorm dan ook. Van een eenvoudig overzicht met klantgegevens tot uitgebreide resultaatanalyses, elke persoon of afdeling heeft een informatie behoefte. Standaard software, zoals Exact Globe, bevat al een aantal voor gedefinieerde overzichten om de belangrijkste informatie inzichtelijk te krijgen.

Echter, vaak bestaat de wens voor aanvullende rapportages, zeker wanneer er een bedrijfsspecifieke inrichting is gerealiseerd, zoals b.v. in Exact Synergy. Het door de eindgebruiker zelf samenstellen van overzichten (b.v. via een spilanalyse in Exact) is een mogelijkheid, maar de praktijk wijst uit dat dit meestal niet voldoende is om alle informatie op de gewenste manier naar voren te krijgen.

Er zijn diverse oplossingen beschikbaar waarmee rapportages ‘op maat’ kunnen worden gebouwd, zoals Microsoft SQL Server Reporting Services, de Excel-addin van Exact Globe en Microsoft PowerBI.

Reporting

Voordelen van reporting op maat

Het gebruik van bedrijfsspecifieke rapportages biedt een aantal voordelen:

 • Precies die informatie wordt getoond die relevant is voor de wekelijkse management meeting of het marketing overleg.

 • Geen knip-en-plak werk meer om tot het juiste inzicht te komen.

 • Niet alleen data, maar ook de filters waarmee de data wordt geselecteerd kunnen worden aangepast op de specifieke behoeften.

 • Gegevens uit meerdere bronnen kunnen worden gecombineerd worden tot één overzicht
 • Informatie op detail niveau, geconsolideerd of een dashboard met de meest relevante kengetallen, de mogelijkheden zijn legio

Voorbeelden uit de praktijk

Onze consultants hebben al honderden rapportages opgeleverd voor een grote verscheidenheid aan organisaties:

 • Omzet/kosten/marge analyses, van business unit tot detail niveau
 • Financiële consolidatie overzichten op basis van een groot aantal administraties
 • Overzichten van ontbrekende data, zoals producten die niet meer verkocht worden of klanten die nog niet bezocht zijn door een vertegenwoordiger
 • BTW rapportages in het geval de standaard rapportages niet voldeden
 • Planningsoverzichten voor zowel mensen als materieel
 • Logging, controle en signaleringsrapportages voor master data en transacties
 • Het automatisch distribueren van rapporten naar interne en externe personen en/of groepen

Nextpoint Consulting = reporting specialist

Natuurlijk kent het ontwikkelen en onderhouden van specifieke rapportages een investering, maar deze wordt eigenlijk altijd terugverdiend door het verbeterde inzicht en de tijdsbesparing. De consultants van NextPoint Consulting kunnen je van dienst zijn bij het inventariseren van je rapportagebehoeften, het vaststellen van de benodigde informatiebronnen, het realiseren van de organisatie specifieke rapportages en het onderhouden er van.

Wil je meer weten over rapportages op maat? We komen graag met je in gesprek, neem contact met ons op via het contactformulier.

Gerelateerde blogs

Ga naar de bovenkant